Fotó Nemzeti Mobilpfizetési rendszer

Az SMS-parkolás őskáosz. Illetve igazából nem az, csak egyszer rá kell szánni úgy húsz percet, amíg a táblát bámuljuk, és megértjük, hogy mikor mit hova kell küldeni, utána már el is lehet menteni az optimális számokat. A késő középkorból világörökségi hagyatékként ránk maradt cetlilyukasztós rendszert végre eltörölték, a helyét klassz automaták vették át, amit most ennél fogva nagyon fölhájpoltak. Mi azonban mutatunk egy ennél is egyszerűbb megoldást, ami már régóta megy, és csak az okostelefon kell hozzá, ami amúgy is nálad van. 

Ehhez a Nemzeti Mobilparkolási Rendszer alkalmzást kell letölteni az AppStore-ból, a Google Play Store-ból vagy a Microsoft Store-ból. Itt regisztráció nélkül is tudunk vásárolni. A telefon GPS helymeghatározója alapján találja meg a rendszer, hol tartózkodunk éppen, ha valami hiba van, akkor korrigálhatunk, a lényeg, hogy a zóna rendben legyen, ez alapján kell ugyanis fizetnünk.

Az első vásárláskor hozzá kell adnunk az autónk, amit megjegyez az app, illetve a későbbiekben lehetőség van úgynevezett villámparkolásra is, ami elküldi a legutóbbi parkolás adatait ugyanúgy még egyszer - tehát ha ugyanazzal a kocsival, ugyanott szeretnénk újra parkolni (mert pl. ott dolgozunk), akkor hasznos. A rendszerhez tartozik mobil autópályamatrica-vásárló alkalmazás is.