REÖK. Szeged egyik leginkább ikonikus épületében foglal helyet. A Regionális Összművészeti Központ 10. évfordulója alkalmából kiállítás nyílt ma a szecessziós épület előtt az intézmény elmúlt 10 évének plakátjaiból.

Herczeg Tamás, a REÖK igazgatója szólalt fel elsőnek arról, hogy mennyire büszkék lehetünk a központ elmúlt éveire és hogy továbbra is rendületlenül fog megtenni mindent a kiváló működéséért.

Az eseményt Botka László, városunk vezetője nyitotta meg. Büszkén beszélt Szeged város azon épületéről és központjáról, ami korábban csak egy romosan álldogáló építmény volt több éven keresztül. A REÖK Palotával együtt felújításra került anno a Kisszínház, megépült az Agóra és így vált igazán XXI. századivá Szeged kulturális élete. 

Elmondta, a REÖK megalakulásakor első soron azt tűzték ki célul, hogy bemutassák a kortárs és klasszikus művészet remekjeit. Nincs is erre jobb példa, mint a nem is olyan rég nyílt Dalí kiállítás vagy a korábbi években Mucha, Konkoly, Fritz vagy éppen a Warhol kiállítások. Az elmúlt 10 évben 160 kiállítást tudhat maga mögött a REÖK és ez a szám évről évre egyre több és több lesz remélhetőleg.

Botka bejelentette,

"Szeged város további 20 millió forinttal támogatja a REÖK működését."

Az összegnek már most tudják a helyét. Külső és belső felújításokat fognak végrehajtani a palotán, ezzel is még inkább korszerűvé téve Szeged kulturális központját.

A kiállítás 2017. 08. 04. – 2017. 10. 04. intervallumban tekinthető meg a REÖK Palota előtti Magyar Ede téren.Képek - Czeglédi Ambrus Máté

Ambrus

Czeglédi Ambrus Máté

Czeglédi Ambrus Máté vagyok, jelenleg az SZTE TTIK Környezettudományi mester szakos hallgatója. Mindig is érdekelt a sajtó világa, így már egyetemi éveim alatt kipróbálhattam magam karom hivatalos lapjánál, mint cikkíró, később pedig főszerkesztőként. A médiával jelenleg csak hobbiként foglalkozok, de az írásban mindig is örömömet leltem, így kapva-kaptam a lehetőségért, hogy a DailySzeged szerkesztőségébe kerülhessek. Remélem, hogy sokáig a DailySzeged csapatához tartozhatok majd, és cikkeimmel kiegészíthetem a DailySzeged palettáját valami újjal.