Hivatali vesztegetés elfogadása miatt vettek őrizetbe több, a Röszkei Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészt. Az ügyészség tíz ember esetében indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését – írja az MTI.


Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője közölte, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult nyomozás adatai szerint a röszkei határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve ide belépő külföldi állampolgároktól jogtalan előnyért készpénzt, melynek összege alkalmanként változott.

A gyanúsítottak beosztotti állománykategóriába tartoznak, vezető beosztású vagy tiszti rendfokozatú rendőr nincs köztük.


A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn és kedden a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével számos helyszínen tartott házkutatást, ezek során nagy összegű készpénzt - forintot és valutát - foglalt le. 

A főügyészség ezt követően összesen 32 rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük többen is beismerték a bűncselekmény elkövetését.


Az ügyben tíz rendőrt vettek őrizetbe. Mivel a bűncselekményt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik, fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, így az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatásukat is. Emellett a gyanúsítottak jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp feltehetően nem lenne biztosítható sem, valamint a katonai büntetőeljárásban meghatározott speciális, szolgálati és fegyelmi okból sem hagyhatók szabadlábon.

A gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa szerdán dönt majd.


Kép: frisss.hu  R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.