December 10-én a Szegedi Vadaspark télköszöntő vasárnapot tart. A változatos programok közül csak néhányat említve; látványetetések, közös madáretető készítés, borjúfókák téli tornája.

Ha az időjárás is úgy akarja, akár fehér is lehet a télköszöntő vasárnap, mivel az előrejelzések havat jósolnak. A látványetetések és interaktív programok mellé a Starbucks Szeged Árkád jóvoltából forró csoki és tea is várja aznap a látogatókat.

A közös madáretetőkészítésre délelőtt 10 órától késő délutánig várják az érdeklődőket a Természetvédelmi Oktatóközpontban. Az ide látogatók megtanulhatják, hogyan lehet újrahasznosítható, egyébként szemétbe szánt alapanyagokból madáretetőt készíteni. Az itt elkészített etetőket a nap folyamán két alkalommal is lehetőség lesz kihelyezni, miközben bemutatják a vadasparki erdőt. Fél 1-kor és 3 órakor indul egy-egy séta az oktatóközpontból.

Több állatbemutató is lesz, az első délelőtt 10 órakor, a pápaszemes pingvinek etetése. A következő 11 órától lesz, ekkor a hidegkedvelőket etetik meg, majd egészen a rozsomákoktól indul a séta, utánuk a szibériai tigrisek, végül pedig a kétpúpú tevék kapják meg az aznapi csemegéjüket.

Délután 1 órától a melegkedvelő állatok etetése indul a terráriumházban, a kígyóktól a háromöves tatuig. Ezután fél 3-kor a borjúfókák nyilvános téli tornáját mutatják be, ők zárják a sort.

Fotó: www.zooszeged.hu