Illusztráció

Elég sok helyen megjelent: egy elég szerencsétlen önfelmentő megállapodás keretében lekapcsolták a legnépszerűbb YouTube-ról MP3 formátumba letöltő oldalt. Kétségtelen: egy kiváló szoftver szűnt meg, de mutatunk helyette még jobb alternatívákat.

Először is kezdjük azzal: miért töltjük le a zenét? Mert ha videót vágsz, és alá teszed be, akkor oké, de ne feledkezz meg a szerzői jogokról! Ha viszont saját használatra, zenét hallgatni töltöd le, akkor alapvetően azt mondom: ne töltsd le! Nem azért, mert illegális (jó, azért is, a dalszerzők közül pont a feltörekvő és alternatívabb előadókkal szúrsz ki nagyon, ha lopod a zenét), hanem mert felesleges és macerás. Még azt se mondom, hogy használd a világtörténelem legrosszabb névválasztásával létrehozott YouTube Red-et, mert itthon el sem érhető normálisan. 

Streameld a zenét!

Spotify, Deezer, Apple Music, Play Music, stb. Ingyen is jól működik, csak irritálóak a reklámok, nem is kerül sokba, egyetemistáknak a Spotify például félárú. Tény, az offline zene itt is helyet foglal értelemszerűen, de valószínűleg egyelőre ez a legcélszerűbb. Ha azonban mégis le akarod tölteni, akkor sincs világvége: itt a legjobb alternatíva:

yout.com

De ezt nem beírni fogod, hanem ki fogod törölni mögüle az "ube" részt a zene linkjénél, és már át is irányít ahhoz az oldalhoz, ahol letöltheted MP3-ban. Valahogy így:


És ha már itt tartunk: ha videóként akarod letölteni, akkor két s betűt ("ssyoutube.com/"), ha gif-mozgóképet szeretnél belőle csinálni, akkor pedig a "gif" szócskát ("gifyoutube.com/") kell beírni az URL elé ebben az esetben.