DailySzeged-montázs

A Szegedi Tudományegyetem ugyanis része egy eduroam nevű nemzetközi hálózaqtnak, melynek lényege, hogy mindenki a saját egyetemén kapott kóddal tudjon ingyen Wi-Fi-t használni az összes többi csatlakozó intézményben is. Ehhez egyszer kell a saját egyetemünkön fölcsatlakoznunk az adatokkal, és utána máshol már automatikusan működni fog. Mutatjuk, hogy csináld!

Az Eduroam (a név az education - oktatás és a külföldi telefonálás most lelőtt rákfenéje, a roaming nevek összetételéből származik) nemzetközileg több millió diák által használt rendszer, amelyet a SZTE-n ha bejelentkezel, a világ rengeteg egyetemén, és persze köztük az összes szegedi kampuszon is tudsz használni.

Ehhez keresd meg az Eduroam nevű Wi-FI-hálózatot, és kapcsolódj rá. Felhasználónevet és jelszót kell hogy kérjen, amihez miután nálunk TIK-es regisztráció alapján megy (ami úgy is mindenkinek van), tehát felhasználónévként a diákigazolványszámod kell beírnod @bibl.u-szeged.hu végződéssel, jelszónak pedig a születésnapjod, angol rövidítéssel. Így:

800012431@bibl.u-szeged.hu

01-OCT-97

(Ez nem e sorok írójáé, a weblap ezzel a mintával opponál.) Ezt követően az összes épületben mennie kell. Változó persze, hol milyen erősen, a TIK-ről pl. térkép is készült a hőtérképek mintájára, hogy hol milyen erős a Wi-Fi-lefedettség. Hogy világszerte hol használható, arról itt találsz térképet, ahol országokra lebontva lehet keresni.