Az utóbbi hónapokban gyakorlatilag futószalagon jönnek ki az újabb és újabb vírusok, amelyek  a legnagyobb közösségi oldalon használt fiókunkat fertőzik meg, posztolnak a nevünkben, és aki rákattint, azt is eléri, és így kisgömbőc múdjára tovább és tovább.

A program ráadásul egyre cselesebb, már a felhasználók profilképével illusztrált (OG:képként kihelyezve azt) videókat posztol, többek között valóban használt csoportokba is, az ismerőseinket pedig kommentben jelöli meg. Így egyre többen futnak bele a vírusba.

Ha Ön is "elkapta", először is törölje ezeket a posztokat, és jelezze ismerőseinek a furcsa - adott esetben pornográf tartalmat is magában hordozó - posztokat nem szándékosan tette ki. Ezek után pedig indítsa el a Facebook biztonsági ellenőrzését!

Ide kattintson érte.

Mindez persze kebés. Futtasson a gépén vírusirtót (ha nincsen még a gépén, sürgősen töltsön le egyet, akár ingyen), és ellenőrizze a böngészője bővítményeit (más néven kiegészítők). Ezek közül sok igen hasznos tud lenni, de ha valamelyiket nem Ön telepítette, akkor törölje le! A Facebook-biztonsággal foglalkoztam ennek a cikkemnek a végén, valamint ittitt és itt

Illusztráció: Stein Zsófi