DailySzeged-montázs

Kedves Kolléga! Most kezdhetném úgy, mint Gulyás Márton, amikor a fideszeseknek szánva azt sorolta, ami amúgy tényleg vicces tud lenni, hogy "mi nem lesz ebben a cikkben", azaz ezen alibi alatt öt percig ugyanazt nyomni, mint amúgy is, csak tagadószavakkal, de ezt most mellőzném, és rögtön a lényegre térnék. Szóval a következőről van szó: segítséget szeretnék kérni. Illetve nem Önöktől, hanem a Fidesztől, de ehhez Önök kellenek, ha már közvetlenül ugye nem megy. 

Az a helyzet, hogy mint az egyik szegedi portál szerkesztője, munkám a szegedi és nem szegedi olvasókat tájékoztatni a városban aktuális történésekről, és ehhez sok esetben hozzátartozik, hogy a politikai élet helyi szereplőinek véleményét is megkérdezem. Ez általában elég jól szokott menni, még a Jobbik esetében is, akik bár valószínűleg ránk van írva, hogy semmiben nem értünk egyet, szívesen nyilatkoznak, válaszolnak kérdéseimre, lapunk kérdéseire, mondjam így abban az esetben, ha nem személyesen én, hanem valamely kollégám teszi fel azokat.

Ez alól egy kivétel van: a Fidesz.

Nem tudom, ennek mennyi köze van ahhoz, hogy Szegeden ellenzékben vannak, és ez nem éppen sikertörténet, vagy éppen, hogy én személy szerint párszor kifejtettem már, hogy lelkes országromboló tevékenységük miatt nem tudok épp tökéletesen boldogulni, esetleg hogy lapunk a kisebb portálok közé tartozik, de ha megnézzük, hogy országosan (tehát kormánypozícióból) mondjuk, hogy pattintják le a legolvasottabb, vezető, és szintén független, nem kormánypropagandát majmoló médiumokat, akkor aligha.

Egyszerűen azt érzem, a fideszes képviselők elszoktak a kérdésektől. Elszoktak arról, hogy újságoktól érdemi, nem egy minisztérium csinovnyikjai által előre leegyeztetett kérdéseket kapnak, és arra tényleges választ kell adni, amihez esetleg utána is kell nézni valaminek, három pillanatra el kell tűnődni, esetleg kettőt kattintani kell a gépen, ergo némi munkát, megterhelést jelent. Csak hogy egy baj van.

Ez kötelezettségük.

Mint állampolgároknak, minden Olvasónak joga van tájékozódni, és mint politikusoknak, kutya kötelességük válaszolni. Ha ez nem tetszik, keressenek maguknak valami klassz back-office munkát, bár kétlem, hogy ott is Ibizán lesz a munkahelyi nyaralás, és töltött libanyak a munkahelyi ebéd, de hát valamit valamiért.

Most elkezdhetnék moralizálni ezen, és elindulhatnék ezen az irányvonalon, de felesleges, az Index véleménycikke ezt már megtette, tökéletesen egyetértek minden szavával. Inkább segítséget szeretnék kérni Önöktől. Komolyan. Némi idealizmusba hajló optimizmusom oka, hogy általában az ellenzék is, amikor nem bírja elviselni a többi pártot, azt szokta mantrázni, hogy "nem baj, országosan nem, de majd a hely emberekkel/szervezettel együttműködünk". Jó, működjünk, próbáljuk meg.

Egyszóval a kérésem egyszerű: ha van bárkinek olyan email-címe a szegedi Fidesztől, amire szoktak válaszolni, nagyon kérem, juttassa el hozzánk a dailyszegedhirportal@gmail.com címre!

Hátha. Próbáljuk meg. Pályafutásom során egy sor emailt küldtem a Fidesznek, és más pártoknak, és mindenkitől kaptam választ - köztük még anno a CÖF-től is - kivéve a Fidesztől. Egyszóval ez így nem járja. Hátha a cím rossz. Hátha akarnak válaszolni, csak nem kapják meg. Hátha nem őrült még meg teljesen ez az ország. Hátha.