Rogán Antal egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében állt ma a sajtó munkatársai elé, ahol többek között arról beszélt, hogy nem jelenik meg a Portik Tamással való szembesítésen, nem hazudozott a helikopterezéssel kapcsolatban, a népszavazás sikeres volt, és elterelésként még azt is megemlítette, hogy szerinte nagyon is jól végzi a munkáját, így teljesen tiszta a lelkiismerete. Nos, jó neki.


Lássuk, hogy miről is volt ma szó pontosan:


1) Nem megy el arra a szembesítésre, amely tulajdonképpen az ő bejelentése alapján következik majd be – ez az a per, amit még Juhász Péter ellen indított, mert bűnözőnek nevezte őt (Juhász szerint Rogánnak kapcsolata volt Portik Tamással, aki maffiózó, és mivel ő egy bűnöző, az is annak számít, aki üzletel vele).

Rogán a döntését azzal indokolta, hogy az ügyvédei szerint sem kell a tárgyaláson kötelezően megjelennie, pedig biztosan fontos információkkal szolgálna az üggyel kapcsolatban. (Portik Tamás korábban úgy tanúskodott, hogy kenőpénzt adott át neki, azonban ezt a propagandaminiszter természetesen tagadta.)


2) „Nem az a lényeg, hogy érvénytelen lett a népszavazás, hanem, hogy több mint 3 millió ember szavazott ugyanarra.”

Kérdésre pedig még azt is elmondta, hogy a szavazást követő kampányra azért van szükség, hogy a lakosság többségéhez is eljusson a végeredmény. (Mondjuk elég érdekesen vélekednek erről, hiszen mindenki tudja, hogy a szavazás végül érvénytelenül zárult, így elég értelmetlen újabb milliókat költeni arra, hogy így bizonyítsák és nyomatékosítsák az általuk igaznak vélt eredményt.)


3) „Nekem tiszta a lelkiismeretem, mert még aznap nyilvánosságra hoztuk a részleteket”válaszolta ezt arra a kérdésre, hogy miért hazudott a helikopterezéssel kapcsolatban a Népszabadság újságírójának. Sőt, azt is hozzátette, hogy az ezt bizonyító fényképeket is csak másnap reggel látta először, hiszen a népszavazás miatt nem volt ideje erre, és ezzel az üggyel kapcsolatban mindent a feleségére, Rogán Cecíliára bízott.

Az újságírók egyébként végül annyira zavarba hozták a minisztert, hogy a végére már tényleg csak egyetlen mondatot ismételt. Mutatjuk:A helikopterezéssel kapcsolatban egyébként Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője is elmondta a véleményét a Médiapiacnak. Szerinte nincs baj azzal, hogy egy gazdag kelet-magyarországi ember minél több celebet és minisztert szeretne az esküvőjén látni, és azt is hozzátette, hogy „félmillió forintért lehet kibérelni egy ilyen helikoptert, amit bármelyik középosztálybeli ki tud fizetni.” (Arról mondjuk nem esett szó, hogy Magyarországon már nem nagyon van középosztálybeli réteg, hiszen az elmúlt időszakban egyre nagyobb rés tátong a társadalomban, ráadásul, a lakosság átlagfizetése is messze elmarad ettől) De ha már itt tartunk, azt is tudjuk, hogy Rogán Antal ezt nem saját zsebből fizette – így persze tényleg könnyű…


Kép: 24.hu, Videó: 444.hu


R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.