Nem meglepő, sőt, az elmúlt napok és hetek alapján teljesen kézenfekvő volt, hogy Donald fogja megnyerni a választásokat az USA-ban. Karakán volt, megnyerő a táborában, és szemmel láthatóan jobban tudta ösztönözni a szavazóit, hogy menjenek el és legyenek tényleges szavazók- ne csak ígérjék, hogy elmennek, hanem tényleg leadják a voksukat a republikánus vezetőre…

Csakhogy volt ellenfele is Trumpnak, az ő oldalán állók pedig világvégéről beszélnek. De tényleg, mi a baj Trumppal? Miért lenne ő egyszemélyben az apokalipszis négy lovasa? Tényleg lenne olyan őrült, hogy atombombát dobjon Európára? Van annyi esze, hogy ne kapjon össze napokon belül Putyinnal?

Nem gondolnám, hogy a korábban elkövetett bakikat, hibákat és ordenáré nagy baromságokat, amiket eddig kijelentett, tényleg komolyan gondolja… Az államok elnökválasztása sokkal inkább showműsor, mintsem a demokrácia ékköve. Így a szavazatokért nagyjából bármit megtesznek a jelöltek. Gondoljunk vissza, hogy egy egész kampányt épített fel Obama és a team arra, hogy fekete bőrű elnöke lehet az országnak… Trump és csapata pedig megkereste a manapság világszerte trendi témát: a BEVÁNDORLÁST. És ahogy itthon, ott is működik.

Az emberek nem sokkal különbek ott sem, mint hazánkban. És jöttek sorban a szokásos kapós témák… Az elnyomó demokraták, akik elkoptatták az USA fényét, a szabadság földjét eladták, senki nem foglalkozik a munkásokkal… Ismerős a szöveg, nem?

Viszont mindenkinek be kell látnia, hogy Trump ZSENIÁLIS. Komolyan. Kiválóan megtervezett kampányában persze volt baki, nem is kevés, de valamiért ő volt állandóan a porondon. Ez pedig hosszútávon kifizetődő volt, hiszen megválasztották. Azt már régóta tudjuk, hogy kenyér és cirkusz kell a népnek, Mr. Trump pedig megadta ezt… „Sugardaddy Trump” és „Golddigger Melania” házassága irigylésre ugyan nem méltó, de ennél jobban retinába égő párost még nem láthatott a világ. Melania pedig olyan First Lady lesz, akit soha nem felejtünk el.

Szóval Donald Trump nyert és a republikánusok örülnek, de nagyon. A többiek meg nem. Mondjuk Orbán Viktor is örül az eredménynek, hiszen a demokrácia nyert az USA-ban. Meg örül neki olyan államfő is, aki szerint Obama édesanyja egy nagyon ősi mesterséggel foglalkozott. Hát ez van. Azért érdemes Trump legutóbbi beszédének a végét elolvasni:

„Nem hagyok cserben senkit. Sem önöket, sem az országot. És majd ha két-három vagy éppen nyolc év

múlva visszatekintenek erre a kalandra, azt mondják majd, jó munkát végeztem. Keményen fogok

dolgozni, hogy büszkék lehessenek rám. Szeretem ezt az országot. Ja, és köszönöm Mike Pence-nek is”


Nehéz elhinnem, de nincs más választásom…

Kép: wonkette.com


Ambrus

Czeglédi Ambrus Máté

Czeglédi Ambrus Máté vagyok, jelenleg az SZTE TTIK Környezettudományi mester szakos hallgatója. Mindig is érdekelt a sajtó világa, így már egyetemi éveim alatt kipróbálhattam magam karom hivatalos lapjánál, mint cikkíró, később pedig főszerkesztőként. A médiával jelenleg csak hobbiként foglalkozok, de az írásban mindig is örömömet leltem, így kapva-kaptam a lehetőségért, hogy a DailySzeged szerkesztőségébe kerülhessek. Remélem, hogy sokáig a DailySzeged csapatához tartozhatok majd, és cikkeimmel kiegészíthetem a DailySzeged palettáját valami újjal.