Idén is megtartják a Szegedi Karácsonyi Heteket!

Bár még egy kicsit távoli, és az időjárás inkább tavaszias, mint télies Szegeden, de már most biztos, hogy elérkezett a Szegedi Karácsonyi Hetek indulásának időpontja! A Szegedi Városkép és Piac szervezői kedden nyilvánosságra hozták, hogy december elsejétől egészen 24-ig zajlik majd az ünnepi kavalkád a Dóm téren.

A hagyományos adventi vásárnál jóval többet kínáló Szegedi Karácsonyi Hetek már évtizedek óta meghatározó esemény a város életében. Ez idő alatt számos kisebb-nagyobb rendezvény és program teszi felejthetetlenné a várakozás időszakát. A Dóm téren 2000-ben debütált az első adventi kézműves-vásár, és az évek során a helyiek és turisták kedvelt találkozóhelyévé vált.

Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, hogy még folynak tárgyalások a Szegedi Karácsonyi Hetekkel kapcsolatban, és a Szent István térre tervezett “Tökös hétvége” is előkészületben van, Mindenszentek környékére időzítve. A fókusz jelenleg erre irányul a szervezőknél. Azonban már biztos, hogy a Szegedi Karácsonyi Hetek december elsején, pénteken, azaz hagyományosan advent első vasárnapja előtti pénteken veszi kezdetét, amikor városunk fényárba borul. A részletes programok még váratnak magukra, de izgatottan várjuk a csodás ünnepi készülődés időszakát Szegeden!