Az egyik legkedveltebb uticél idén is Szeged lett

Szilveszteri foglalások már zajlanak, és a kereslet növekszik a karácsonyi napokra is. A trend hasonló az előző évekhez, a szilveszter az első, majd a karácsony, és utána a két ünnep közötti napok telnek meg először – állapította meg a Szallas.hu csütörtöki adatai alapján. Érdekesség, hogy városunk is kiemelkedő helyen szerepel a foglalások tekintetében.

Gonda Orsolya, a Szallas.hu értékesítési vezetője hozzátette, hogy több wellness hotel is már teltházas az ünnepekre, és a városi szállodákban az adventi hétvégék is nagy keresletnek örvendenek.

A decemberi foglalások közel fele a szállodáké a Szallas.hu oldalon. Az apartmanokat választották eddig a legtöbben, minden ötödik foglalás vonatkozik rájuk. Vendégházak 15 százalékban, panziók pedig 12 százalékban részesültek a foglalásokból az előfoglalási adatok szerint. Az utolsó pillanatos foglalások várhatóan tovább növelik a teltházas szálláshelyek számát.

A Szallas.hu hotel partnereitől kapott információk alapján a többség emelte az árait az ünnepi időszakra, de december többi napján a tavalyi árak alatt kell értékesíteniük szobáikat. Az előfoglalások összesített adatai alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár decemberben 16 ezer forint, ami 17 százalékkal magasabb a tavalyihoz képest. A hotelekben ez 24 800, apartmanokban 9300, vendégházakban 9900, panziókban pedig 12 300 forint.

A közlemény szerint Budapest, Eger, Szeged, Pécs és Hévíz után Gyula, Debrecen, Hajdúszoboszló, Zalakaros és Sopron vezetik a decemberben legkedveltebb úti célok listáját. Minden település színes adventi forgataggal, karácsonyi vásárokkal, korcsolyapályákkal és hűtött hangulattal várja a látogatókat. A fürdők, wellness hotelek, valamint a gasztronómiai események is vonzzák az érdeklődőket, és a szállásadók számos extra programmal készülnek az adventi időszakban, mint például forralt bor, puncs, élőzenés estek, karácsonyfadíszítés és mézeskalácskészítés.