Szinkópé fesztivál idén szeptemberben is

Szeptember 2-án és 3-án immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a SZINkópé fesztivál a Kövér Béla Bábszínházban. Az eseménynek az említett bábszínház épülete ad otthont, így a város minden korosztálya számára tartogat változatos és színes kikapcsolódási lehetőségeket. A két nap alatt több mint 10 program közül válogathatnak az érdeklődők. A Kövér Béla Bábszínház saját előadásokkal is készül a rendezvényre.

A legkisebbek számára a Kukucs és a Rókus Mókus csöppségek színháza tart különleges előadásokat szombaton és vasárnap. Az Elhagyatott rét lakói, a kuflik című előadás szombaton 11 órától várja a nagyobbakat. A Ziránó Színház pedig az Egyszer fenn…Egészen elröppent időutazás a szárnyak nyomában című előadással lép színpadra.

A fesztiválon a zalaegerszegi Griff Bábszínház is részt vesz a Négy Égtáj elnevezésű interaktív játszóterével, melyet mindkét napon kipróbálhatnak a látogatók.

A marionett előadások is különleges élményt nyújtanak a Kövér Béla Bábszínház közönségének. Majoros Ági hozza el Piroska és Farkas meséjét, míg a Bábakalács Bábszínház a világ legkisebb cirkuszával lép színpadra, hogy elbűvölje a közönséget. A Bábakalács Bábszínház vasárnap 16 órakor a Szomorú királykisasszony tanulságos meséjét is elmeséli.

Az esemény csúcspontját a HolddalaNap zenekar koncertje jelenti, melyet a bábszínház nagytermében élvezhetnek a látogatók.