Szabadtéri Játékok: bemutatták az Ezeregy éjszakát

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei, a Dóm téren megrendezett évadának záró előadására a közönség lenyűgöző látványvilág fogadta. Az Ezeregy éjszaka című musical ősbemutatója pénteken volt, és további öt alkalommal lesz látható Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István varázslatos világzenés darabja. A már hetekkel korábban elkeltek az utolsó jegyek minden előadásra.

Ebben a különleges élményben összesen 24 ezer néző részesülhet. A produkció élővé varázsolja a mesés Kelet világát, tele kalandokkal, bájjal, furfanggal, cselszövéssel, hatalomvággyal és rengeteg humorral, valamint szerelemmel.

A rendkívüli vizuális és érzelmi élményt nyújtó előadás lenyűgöző. A közönség szinte egyik meséből a másikba repül a varázslat hullámain. Együtt érez Seherezádéval (Trokán Nóra), amint történeteivel megpróbálja összeragasztani Sahriár király (Bányai Kelemen Barna) darabokra tört szívét. Közösen utazunk a vakmerő Ali (Márkus Luca) oldalán, hogy megmentse a naiv Harúnt (Tasnádi Bence), közösen nevetünk a több mint ezer éves palackba zárt Dzsin (Mészáros Máté) társaságában, aki hosszú magányossága után szinte kiszáradt. Együtt drukkolunk az ádáz trónkövetelő Dzsáfár (Stohl András) bukásának, aki a közönséget szó szerint a tűzbe hozza.

A dalok szójátékokban gazdagok és fülbemászóak, míg a történetek ismerősek, de váratlan fordulatok sokaságával új és izgalmas dimenzióba helyezik az Ezeregy éjszaka meséit.

Az előadás központi eleme egy hatalmas hagymakupola, melynek minden rétege egy új, egzotikus helyszínt rejteget.